top of page

Basisopleiding

Vooropleiding

Je beschikt minimaal over een havo-, mbo (niveau 4)- of een gelijkwaardig diploma. Een opleiding in de media/journalistiek is een pré.

Bezit je niet de gevraagde vooropleiding, maar ben je meer dan gemotiveerd, kan je een toelatingsgesprek aanvragen met een vertegenwoordiger van de opleiding.

Toelatingselectie

Heb je geen aantoonbare ervaring als professioneel interviewer voor radio/tv/online dan krijg je een toelatingsopdracht om te laten zien dat je de juiste eigenschappen bezit om de opleiding tot Uitvaartinterviewer succesvol af te ronden. Daarnaast zijn de toelatingsopdracht en toelatingsvragenlijst een check om te kijken of deze nieuwe baan echt bij je past.

De toelatingsvragenlijst gaat over motivatie, ervaring en achtergrond van jou en je verwachtingen van de studie. En vragen we een persoonlijke CV in te sturen.

Binnen drie weken na het insturen van de toelatingsopdrachten krijg je bericht of je bent toegelaten tot de opleiding tot Uitvaartinterviewer.

Het is ook mogelijk dat de toelatingscommissie jouw talent ziet, maar dat dit talent nog niet voldoende ontwikkeld is voor de opleiding. Dan ontvang je advies hoe daar aan te werken.

 

We toetsen:

Via de thuisopdracht en vragenlijst toetsen we je interview/gesprekstechniek of aanleg daartoe. We toetsten de nodige karaktereigenschappen om een goede Uitvaartinterviewer te worden zoals het vermogen om de kern van verhalen te ontdekken, dienstbare daadkracht, organisatietalent, zelfkennis en het vermogen tot kritische reflectie. We toetsten vakmanschap dat nodig is, zoals je communicatief vermogen: luisteren, waarnemen, inleven, formuleren en je vermogen tot verbeelding. We toetsen je creativiteit, flexibiliteit en authenticiteit. Tegelijkertijd krijg jij een goed beeld van de door jou gekozen vakopleiding.

Relevante voorbeelden van jou in actie als interviewer mag je bijvoegen.

 

Na aanmelding en toelating krijg je per email informatie over de datum waarop jij begint aan de opleiding tot Uitvaartinterviewer die twee lesdagen in beslag neemt en wordt gevolgd door een (praktijk)examen.

De locatie van de opleiding hangt (mede) af waar de cursisten vandaan komen.

€ 1.295,00 excl. btw
bottom of page