top of page

Wat is SKUI?

SKUI staat voor Stichting Kwaliteitsondersteuning Uitvaartinterview. De Stichting houdt toezicht op de kwaliteit van Het Uitvaartinterview.

Het Uitvaartinterview is een nieuw concept binnen de uitvaartbranche, waarbij op een andere manier afscheid wordt genomen. Onder leiding van een gecertificeerd Uitvaartinterviewer wordt een reis door het leven van de overledene gemaakt. In een intieme setting met een geselecteerd gezelschap (wat groot of klein kan zijn) worden herinneringen opgehaald en verhalen verteld.

Bij een reguliere uitvaart gaan vaak veel mooie woorden verloren, want niet iedereen durft te spreken voor een groep mensen, zeker niet als er emoties meespelen. Een Uitvaartinterview is laagdrempelig en het is aan de Uitvaartinterviewer de juiste vragen te stellen en de diepere verhalen naar boven te halen.

 

Aangezien deze vorm van afscheid nemen op een vrijelijke manier geïnterpreteerd kan worden, is het belangrijk dat er goed opgeleide en kwalitatief goede Uitvaartinterviewers op pad gaan en deze groep wordt vanuit de SKUI begeleid en aangestuurd. Enkel de door SKUI opgeleide en gecertificeerde  Uitvaartinterviewers (GU's) mogen de naam en het logo dragen, wat jaarlijks vraagt om bijscholing middels terugkomdagen, lezingen en workshops en het meelopen door een kwaliteitsondersteuner vanuit de stichting. Aangezien het een geheel nieuw concept is, zal de bemoeienis vanuit de stichting door ervaringen in de praktijk aangepast of aangevuld kunnen worden.

 

Nabestaanden kunnen de namen op de kwaliteitslijst van de SKUI bekijken, alvorens zij met een Uitvaartinterviewer in zee gaan. Staat een aanbieder van het Uitvaartinterview niet op deze kwaliteitslijst, dan mag men er van uitgaan dat deze niet aan de stichting verbonden is en/of niet de officiële opleiding heeft gevolgd en daarmee de doelstelling en mate van kwaliteit bij ons niet bekend zijn en/of gecontroleerd worden.

 

Aanvragen voor een Uitvaartinterview kunnen worden gedaan via 06 – 13 36 15 03 of rechtstreeks via een aangesloten Uitvaartinterviewer.

Aangesloten Uitvaartinterviewers kunnen bij de stichting terecht met vragen. Ook kan de stichting in noodgevallen proberen een vervangende Uitvaartinterviewer te regelen (stel een Uitvaartinterviewer wordt een dag voorafgaand aan het Uitvaartinterview ziek, dan moet er toch iemand het interview gaan leiden en begeleiden).

 

Met de SKUI bedienen we nabestaanden zodat zij bij interesse in een Uitvaartinterview kunnen kiezen uit goed opgeleide Uitvaartinterviewers die weten hoe zij deze nieuwe vorm van afscheid nemen persoonlijk en mooi kunnen maken. Daarnaast bedient de SKUI de deelnemende Uitvaartinterviewers door genoemde trainingen, terugkomdagen, vraagbaak en vervanging bij ziekte/vakantie. Met de SKUI hoopt de stichting een wildgroei aan zelfopgeleide kopie Uitvaart-interviewers tegen te gaan. Nogmaals, gecertificeerde Uitvaartinterviewers stellen zich op deze site aan u voor (volgt).

 

VOOR NABESTAANDEN

 

Bel altijd met het genoemde telefoonnummer als u een Uitvaartinterview / Afscheidsinterview / Herinneringsinterview wilt aanvragen en laat het weten als u voorkeur heeft voor een specifieke Uitvaartinterviewer. Voor een aantal Uitvaartinterviewers betaalt u (bij speciaal verzoek) een toeslag.

1.jpg
bottom of page