top of page
Still 01.png

Uitvaart

interview

wat is jouw verhaal ?

afbeelding via AV3 gemaakt op Moscowa Arnhem

Wat is het?

Een Uitvaartinterview is op een andere manier afscheid nemen.


Geen sprekers achter een katheder, geen formeel samenzijn in een aula of kerkzaal, maar op een fijne, persoonlijke locatie op informele en intieme wijze onder leiding van een Uitvaartinterviewer in gesprek gaan en herinneringen ophalen, met een lach en een traan.

Eventueel in combinatie met rituelen - zoals de mooie-woorden-bloemenlijn of de fotoboom - maken we een reis door het leven van de overledene en gaan we op zoek naar de verbinding tussen herinneringen en gevoel. Desgewenst wordt een foto- of videoregistratie gemaakt en kunt u mensen uitnodigen om middels een inlogcode het Uitvaartinterview bij te wonen of terug te kijken. 

Onze Uitvaartinterviewers komen op voorgesprek en samen met u worden de mensen uitgekozen die aan het interview gaan deelnemen, veelal omringd door verdere familie, vrienden en/of kennissen.

Na diverse omstandigheden starten we in de zomer van 2023 eindelijk met een pilot in Regio Nijmegen.

Bekijk het promotiefilmpje hierboven
Het promotiefilmpje is tot stand gekomen met medewerking van 

"bij een reguliere uitvaart gaan zoveel mooie woorden verloren..."

 

H77A4558b2.jpg

Waarom kiezen voor  een uitvaartinterview?

 

Yvonne: Wat ik jammer vind, is dat bij een reguliere uitvaart veel mooie woorden verloren gaan, omdat niet veel mensen achter een spreekstoel kunnen, willen of durven staan, zeker niet als er emoties meespelen. Bij een uitvaartinterview is dat anders, omdat het een laagdrempelig en intiem samenzijn is en de ene herinnering weer de andere herinnering oproept. Zo neem je afscheid met een lach en een traan en is 'de omgeving' minder beladen.

Onze professionele uitvaartinterviewers leiden en sturen het gesprek door het leven van de overledene en de gevoelens en herinneringen van diegenen die achterblijven. Er wordt afscheid genomen, maar tege-lijkertijd verbinding gezocht door verhalen te delen en gevoelens te uiten.

Deelnemen aan een uitvaartinterview is echter niet aan te raden wanneer gevoelens van bv onenigheid onoverkomelijk zijn.

bottom of page