top of page
Still 07.png

Uitvaart

interview

wat is jouw verhaal ?

tijdelijk

on hold

afbeelding via AV3 gemaakt op Moscowa Arnhem

Wat is het?

Een Uitvaartinterview is op een andere manier afscheid nemen.


Geen sprekers achter een katheder, geen samenzijn in een 'standaard' aula, maar op een fijne, persoonlijke locatie op informele en intieme wijze in gesprek gaan en herinneringen ophalen, met een lach en een traan. Dit alles onder leiding van de Uitvaartinterviewer.

Dit in combinatie met intermezzo-keuzes, zoals de mooie-woorden-bloemenlijn, de fotoboom, de koffer vol verhalen of de rode telefoon, maken we een reis door het leven van de overledene en gaan we op zoek naar de verbinding tussen herinnering en gevoel. 

Onze Uitvaartinterviewers komen op voorgesprek en samen met u worden de mensen uitgekozen die aan het interview gaan deelnemen, veelal zal dit in kleine kring plaatsvinden, maar voor grotere groepen zijn ook zeker mogelijkheden.

 

Bekijk het promotiefilmpje hierboven
Het promotiefilmpje is tot stand gekomen met medewerking van 

"bij een reguliere uitvaart gaan zoveel mooie woorden verloren..."

 

GettyImages-892236960_edited_edited.jpg
H77A4524b2.jpg

Waarom kiezen voor  een uitvaartinterview?

 

Yvonne: Wat ik jammer vind, is dat bij een reguliere uitvaart veel mooie woorden verloren gaan, omdat niet veel mensen achter een spreekstoel kunnen, willen of durven staan, zeker niet als er emoties meespelen. Bij een Uitvaartinterview is dat anders, omdat het een laagdrempelig en intiem samenzijn is en de ene herinnering weer de andere herinnering oproept. Zo neem je afscheid met een lach en een traan en is 'de omgeving' minder beladen.

Onze professionele Uitvaartinterviewers leiden en sturen het gesprek door het leven van de overledene en de gevoelens en herinneringen van diegenen die achterblijven. Er wordt afscheid genomen, maar tege-lijkertijd verbinding gezocht door verhalen te delen en gevoelens te uiten. Dit zorgt soms zelfs voor (onverwacht) begrip en verwondering.

Deelnemen aan een uitvaartinterview is echter niet aan te raden wanneer een ruzie of gevoelens van bv onenigheid onoverkomelijk zijn.

bottom of page