top of page

Het Uitvaartinterview wordt in drie verschillende vormen aangeboden en kan zowel met als zonder de overledene erbij plaatsvinden.

Dat kan bv thuis of op een andere persoonlijke plek, maar wij bieden ook vaste locaties met bv kant-en-klaar arrangementen (zie lokaties). We organiseren geen uitvaartinterviews in reguliere aula's / crematoria** / uitvaartcentra.

** m.u.v. LiFo hieronder:

Uitvaartinterview Excusief  - Een reis door het Leven

Het basisidee (Exclusief) bestaat uit een klein gezelschap op een fijne, persoonlijke locatie. Daarbij is een niet te grote groep raadzaam, denk bijvoorbeeld aan max 20-25 personen die (afgewisseld) aan het interview deelnemen. Als escape of wanneer het even nodig is, gebruiken we een intermezzo-keuze, zoals bv de mooie-woorden-bloemenlijn, de koffer vol verhalen of de fotoboom (afhankelijk van de keuze van de familie en Uitvaartinterviewer).

Uiteraard is een grotere groep van 'publiek' daaromheen mogelijk afhankelijk van de gekozen locatie en de av-mogelijkheden. De kosten voor het inhuren van een geluidstechnicus met gebruik audiovisuele apparatuur kunnen flink oplopen, dus daar moeten we ons vooraf goed over laten informeren.

Uitvaartinterview Interctief - Wat is jouw verhaal?

Onder leiding van de Uitvaartinterviewer gaan we op informele en interactieve wijze herinneringen ophalen. Slechts deels geregisseerd laten we het meeste ontstaan tijdens het afscheid zelf wat een veelzijdigheid aan verhalen teweeg brengt. Het informele en interactieve karakter geeft een warm gevoel van samen zijn en samen gedenken. 

 

 

 

Uitvaartinterview Livestream-Fotoverhalen (Li-Fo) 

Deze laatste vorm is eigenlijk een beetje tegen de het originele idee van de bedenker in, maar gezien de ​reacties is het noodzakelijk deze vorm aan te bieden en heeft zij daarin een concessie gedaan. Dit Li-fo Uitvaartinterview kan uiteraard op een mooie grote (externe) locatie zoals restaurant of theaterzaal plaatsvinden in de geest van de bedenker, maar in sommige situaties kan het zijn dat hiervoor toch een aula van een crematorium gebruikt kan worden, mits deze aula de mogelijkheid heeft het interview-gedeelte persoonlijk en sfeervol in te richten, als een soort kleine huiskamer. Denk daarbij aan één of twee grote banken en/of fauteuils en een sfeervolle plek waar de overledene zichtbaar is. Deze vorm kan worden gekozen wanneer op verzoek van de familie een grotere groep mensen aanwezig zal zijn als ook een groot deel via een livestream het interview kan bijwonen. Eigenlijk ook met die gedachte hiermee hoogoplopende kosten voor geluid, livestream en zaalhuur in externe locaties te voorkomen.

Aan de hand van een digitaal fotoalbum vertellen diverse mensen de verhalen achter de gekozen foto's. Wanneer we zoals in dit geval bij uitzondering gebruik maken van een aula, zal dat vooralsnog ook enkel op deze wijze zijn. Een Uitvaartinterview blijft een Uitvaartinterview zoals deze bedacht, bedoeld en samengesteld is. Dit heeft er alles mee te maken dat het een exclusieve vorm moet behouden en niet een samenvoegsel wordt van uiteenlopende wensen. Elke aanvraag voor deze vorm wordt op zichzelf beoordeeld, omdat we zeker willen weten dat we de kwaliteit en sfeer kunnen bieden die we voor ogen hebben en dat kan per locatie verschillen.    

Werkwijze

Bij de aanvraag voor een Uitvaartinterview komt vooraf de uitvaartinterviewer naar de familie voor een voorgesprek, in dit voorgesprek komen verschillende onderwerpen rondom de overledene aan bod. Welke onderwerpen moeten worden besproken of welke onderwerpen moeten we juist niet benoemen? Er wordt gekeken wie van familie en/of vrienden gaan deelnemen aan het interview en welke vorm qua invulling daar het beste bij past.

En verder ...

Een Uitvaartinterview kan thuis worden gehouden, in een restaurant, zaal of andersoortige kerk, bij mooi weer buiten, in het bos, in de tuin... etc. (nb. niet op alle locaties is de overledene zelf welkom, dus dit in overleg met de locatie). Om onze dienstverlening compleet te maken, bieden wij ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze vaste locaties

 

Past het maken van een fotoreportage goed bij u? Dat kan ook. Onze fotograaf Jikke maakt een fotoreportage en een persoonlijk herinneringsboekje.

 

Wensen zijn bespreekbaar.

H77A4562b2.jpg
H77A4752b.jpg
H77A4642b.jpg
bottom of page