Om een Uitvaartinterview te doen slagen is een niet te grote groep raadzaam, denk bijvoorbeeld aan max 8 personen die (afgewisseld) aan het interview deelnemen. Uiteraard is een grotere groep van 'publiek' daaromheen mogelijk afhankelijk van de gekozen locatie en de geluidsmogelijkheden.

De Uitvaartinterviewer heeft een voorgesprek met de familie, in dit voorgesprek komen verschillende onderwerpen rondom de overledene aan bod.

Op de dag van de uitvaart zitten we dicht bij de overledene er kunnen desgewenst tafeltjes met daarop hapjes en drankjes worden neergezet om het informele karakter te benadrukken.

De familie zorgt vooraf voor eventuele muziek, maar in de basis richten we ons alleen op de verhalen.

Live-muziek van bv. onze celliste voegt nog iets extra's toe.

Het afscheid krijgt door de verhalen een persoonlijk karakter, zonder de soms statische toespraken vanachter een katheder. Het Uitvaartinterview is laagdrempelig, intiem en informeel.

Een Uitvaartinterview kan thuis worden gehouden, in een restaurant, zaal of kerk, bij mooi weer buiten, in het bos, in de tuin... etc. (nb. niet op alle locaties is de overledene zelf welkom, dus dit in overleg met de locatie).

Wilt u de uitvaart klein houden, maar later wel aan een grotere groep het afscheid laten zien, dan zorgen onze videografen ervoor dat het opgenomen wordt. U zou er dan zelfs voor kunnen kiezen de rouwkaart pas later te versturen, met een inlogcode zodat iedereen het Uitvaartinterview nadien thuis kan bekijken. Uiteraard is een livestream op de dag zelf ook mogelijk.

 

Past het maken van een fotoreportage beter bij u? Dat kan ook. Onze fotograaf maakt een fotoreportage en een persoonlijk herinneringsboekje.

 

Wensen zijn bespreekbaar.

H77A4562b2.jpg
H77A4752b.jpg
H77A4642b.jpg