top of page

Basis-Uitvaartinterview

Er is niet maar één vorm waarop het Uitvaartwinterview kan worden vorm gegeven. Het basis-idee bestaat uit een klein gezelschap op een fijne, persoonlijke locatie. Daarbij is een niet te grote groep raadzaam, denk bijvoorbeeld aan max 12 personen die (afgewisseld) aan het interview deelnemen. Als escape of wanneer het even nodig is, gebruiken we de mooie-woorden-bloemenlijn of de fotoboom.

Uiteraard is een grotere groep van 'publiek' daaromheen mogelijk afhankelijk van de gekozen locatie en de geluidsmogelijkheden. Denk daarbij aan een soortgelijke opstelling en sfeer als bij het tv-programma Linda's Zomerweek. 

Voor nu benoemen we deze vorm even als het Medium-Interview.

Large-Interview

Deze laatste vorm is eigenlijk een beetje tegen de principes van de bedenker  van het Uitvaartinterview, maar gezien de ​reacties is het noodzakelijk deze vorm aan te bieden. Een Large-Interview kan uiteraard in een mooie grote (externe) locatie zoals restaurant of theaterzaal plaatsvinden in de geest van de bedenker, maar in sommige situaties kan het zijn dat toch een aula van een crematorium gebruikt kan worden, mits deze aula de mogelijkheid heeft het interview-gedeelte persoonlijk en sfeervol in te richten, denk daarbij aan één of twee grote banken en/of fauteuils en een sfeervolle plek waar de overledene zichtbaar is. Deze vorm kan worden gekozen wanneer op verzoek van de familie een grote groep mensen aanwezig zal zijn als ook een groot deel dat dan via een livestream het interview kan bijwonen. Wanneer we bij uitzondering gebruik maken van een aula, zal er geen overlapping zijn met een reguliere uitvaart. Een uitvaartinterview blijft een uitvaartinterview zoals deze bedoeld is. Dit heeft er alles mee te maken dat het de exclusieve vorm moet behouden. Elke aanvraag voor een Large-Interview wordt op zichzelf beoordeeld, omdat we zeker willen weten dat we de kwaliteit kunnen bieden die we voor ogen hebben en dat kan per locatie verschillen.    

Bij de aanvraag voor een Uitvaartinterview komt vooraf de uitvaartinterviewer naar de familie voor een voorgesprek, in dit voorgesprek komen verschillende onderwerpen rondom de overledene aan bod. Welke onderwerpen moeten worden besproken of welke onderwerpen moeten we juist niet benoemen. Er wordt gekeken wie van familie en/of vrienden gaan deelnemen aan het interview en welke vorm qua invulling daar het beste bij past.

Het afscheid krijgt door de verhalen een persoonlijk karakter, zonder de soms 'statische toespraken vanachter een katheder'. Het Uitvaartinterview is laagdrempelig, intiem en informeel en als iedereen zich durft open te stellen, dan komen de mooiste verhalen en gevoelens los.

En verder ...

Een Uitvaartinterview kan thuis worden gehouden, in een restaurant, zaal of kerk, bij mooi weer buiten, in het bos, in de tuin... etc. (nb. niet op alle locaties is de overledene zelf welkom, dus dit in overleg met de locatie).

Wilt u de uitvaart klein houden, maar later wel aan een grotere groep het afscheid laten zien, dan zorgen we er voor dat het opgenomen wordt. U zou er dan zelfs voor kunnen kiezen de rouwkaart pas later te versturen, met een inlogcode zodat iedereen het Uitvaartinterview (nadien) thuis kan bekijken. Uiteraard is een livestream op de dag zelf ook mogelijk.

 

Past het maken van een fotoreportage beter bij u? Dat kan ook. Onze fotograaf maakt een fotoreportage en een persoonlijk herinneringsboekje.

 

Wensen zijn bespreekbaar.

H77A4562b2.jpg
H77A4752b.jpg
H77A4642b.jpg
bottom of page